Glutenfri Bounty Wannabe

Posted on Maj 20, 2014

Ingredienser:

Glutenfri Bounty Wannabe

Glutenfri Bounty Wannabe

6 – 8 bitar

  • 2 dl dadlar utan kärna
  • 1 dl kokoskräm (det krämiga i en burk kokosmjölk)
  • 200 g riven kokos
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 100 g mörk choklad så mörk och osötad som möjligt (minst 70% kakaohalt)

Gör såhär:

Mixa allt utom chokladen till jämn degmassa. Platta ut den mellan två bakplåtspapper och låt stå kallt i en timme.

Skär massan i fingerstora bitar.

Smält chokladen i mikrougn eller över vattenbad, doppa bitarn en i taget i chokladen och ställ dem sedan i kylskåpet igen.

 

Receptet kommer från ”Smarta sötsaker utan socker, gluten och mjölk” av Ulrika Hoffer.

 

1 likes

Comments

comments