Glutenfri blåbär och grädddröm

Posted on Okt 2, 2012

Det är svårt att sätta ord till denna underbara rulliga, luftiga kaka. Fylld med vispgrädde och hemplockade blåbär. Himmelsk.

Ingredienser:

  •  3 ägg
  •  1,5 dl strösocker
  • 1 dl Lailas glutenfria mjölmix blå
  • 1 dl potatismjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vispgrädde
  • frysta blåbär efter egen smak (ett par deciliter)

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 250 grader

Vispa ägg och socker vitt och pösigt (när det bildas spår i smeten som stannar några sekunder är det klart)

Blanda glutenfria mixen med potatismjöl och bakpulver i en plastpåse och snurra påsen med massa luft i så du kan skaka omkring innehållet

Vänd ner mjölmixen i äggsmeten och blanda det klumpfritt

Lägg upp ett bakplåtspapper (non stick belägg) på en plåt och bred ut smeten

Häll upp smeten på plåten och bred ut, grädda i 5 minuter (håll under uppsikt den kan fort bli bränd)

Låt kakan svalna (den drar ihop sig i alla kanter och krymper en aning)

Vänd upp kakan på ett annat bakplåtspapper

Vispa grädden och häll i blåbären

Bred ut blåbärsgrädden på kakan och rulla ihop den

Av Malin Flink

 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar