Glutenfri Blåbär och Citronmarängpaj

Posted on Okt 23, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Blåbär och Citronmarängpaj

Glutenfri Blåbär och Citronmarängpaj

Pajskal:

  • 150 g smör
  • 200 g ljus mjölmix
  • 1 dl socker

Fyllning:

  • 250 g blåbär
  • 1 dl citronjuice
  • 1,5 dl gelésocker

Maräng:

  • 4 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 2 tsk citronjuice
  • en nypa salt

Gör såhär:

Rör ihop smör, mjölmix och socker till en deg och tryck ut den i en pajform. Kyl i 30 min. Nagga pajskalet och grädda 10 min i 225 grader.

Blanda blåbär, citronjuice och gelesocker i en kastrull och koka upp under omrörning. Koka 2 min och låt svalna lite innan fyllningen hälls i pajformen.

Vispa äggvitor, socker, citronjuice och salt till hård maräng. Spritsa eller klicka ut över pajen och grädda 10 min i 175 grader.

Receptet kommer från bloggen Sockerdrömmen.

0 likes

Comments

comments