Glutenfri Biskvitårta

Posted on Jul 19, 2014

Mäktig biskvitårta med botten gjord på pistagekärnor. Två lager av chokladtryffel, ett med vit choklad och ett med mörk choklad. Dekoreras med hallon. Glutenfri!

Ingredienser:

Botten:

  • 140 g pistagekärnor
  • 140 g florsocker
  • 2 äggvitor

Vit chokladtryffel:

  • 200 g vit choklad
  • 0,75 dl grädde

Mörk chokladtryffel:

  • 200 g mörk choklad
  • 0,75 dl grädde

Dekoration:

  • 200 g färska hallon eller jordgubbar

Gör såhär:

Botten:

Mixa florsocker och pistagekärnor.

Tillsätt äggvitan och mixa till en slät smet.

Häll smeten i en springform (20 cm) med bakplåtspapper i botten.

Grädda ca 15 min i 200 grader. Låt svalna

Vit chokladtryffel

Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll i chokladen.

Värm på svag värme och rör hela tiden så att chokladen smälter och det blir en jämn kräm.

Klä sidorna på springformen med pistagebotten i med bakplåtspapper. Häll tryffeln i formen, låt stå 5 minuter.

Mörk chokladtryffel

Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll i chokladen.

Värm på svag värme och rör hela tiden så att chokladen smälten och det blir en jämn kräm.

Häll tryffeln i formen på den vita och rör lite grann så det blir ett fint mönster.

Dekorera med färska hallon och ställ i kylen för att stelna.

Receptet kommer från Maria Blohm och Jessica Frej!

 

0 likes

Comments

comments