Glutenfri Banoffie paj

Posted on Sep 30, 2013

Ingredienser: 

Glutenfri Banoffie paj

Glutenfri Banoffie paj Foto: Sonja Dahlgren

Glutenfri pajbotten:

  • 60 g mandelmjöl
  • 30 g socker
  • 0,5 tsk salt
  • 60 g smör
  • 60 g maizena
  • 30 g havremjöl

Fyllning:

  • 397 g sötad kondenserad mjölk (oöppnad)
  • 2 bananer
  • 3 dl grädde
  • 50 g choklad
  • 50 g hackade nötter
  • 2 msk socker

Gör såhär:

Blanda ihop alla ingredienser till en deg.

Tryck ut degen i en springform, degen ska upp ett par centimeter på kanterna.

Tryck ut degen i en springform, degen ska upp ett par centimeter på kanterna.

Grädda i 200 grader i ca 10 minuter. Låt svalna.

Ta bort etiketten på burken med den kondenserade mjölken. Lägg hela burken oöppnad i en kastrull och täck med vatten. Koka burken i 2 timmar och 30 minuter, håll koll så att burken hela tiden är täckt med vatten. Ta upp burken och låt den svalna.

Hacka nötterna och rosta dem i en torr stekpanna. Tillsätt sen sockret i stekpannan och rör tills den smälter. Häll de varma nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna.

Hacka chokladen grovt. Skiva bananerna. Vispa grädden.

Öppna den avsvalnade burken med kondenserad mjölk som nu blivit till kola och bred den över pajskalet.

Toppa med bananerna, den vispade grädden, hackad choklad och nötter. Ställ pajen i kylen ett par timmar innan servering

Receptet kommer från Appen Cook&Bake glutenfree

0 likes

Comments

comments