Glutenfri Äppelkaka med quinoa, kokos och kanel

Posted on Sep 10, 2013

Ingredienser:

  • 6 dl små äppeltärningar
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl vatten
  • 1 dl kokosflingor
  • 4 ägg
  • 125 g smält smör
  • 2,5 dl socker
  • 3 dl kokt quinoa
  • 4 dl rismjöl (du kan ta vanligt mjöl, men då går det åt mindre)
  • 1 tsk bakpulver

Gör såhär:

Koka äppelkuberna i vattnet tillsammans med socker och kanel till de är mjuka och nästa all vätska har kokat bort. Kolla om det är sött nog och ställ åt sidan.

Vispa ihop ägg och socker. Blanda sedan ned det smälta smöret. Rör om ordentligt.

Häll ner quinoan. Blanda väl och tillsätt sedan mjölet och bakpulvret. Se till att allt är ordentligt blandat.

Häll ner hälften av smeten i en smörad och bröad form. Formen ska vara minst 23 cm i diameter. Sprid ut äppelblandningen jämnt över. Strö på kokosen och bred sist över resten av smeten.

Grädda kakan i 175 grader i ca 30 minuter. Men kolla med sticka om den är färdig!

 

0 likes

Comments

comments