Glutenfri Äppelkaka

Posted on Okt 27, 2013

Ingredienser: Glutenfri Äppelkaka kopia

  • 100 gram smör
  • 2 ägg
  • 2-3 dl rörsocker
  • 1-2 tsk vaniljpulver
  • 4 medelstora äpplen
  • 2 dl potatismjöl
  • 1 dl havremjöl
  • kanel och strösocker.

 Gör såhär:

Värm ugnen till 180 grader.

Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Rör ned de torra ingredienserna och smöret.

Häll upp i en smörad non-stick form.

Skala äpplena och skär i klyftor. Strö gärna lite socker och kanel över klyftorna innan du sticker ner dem.

Stick ned äppelklyftorna runt om hela formen, vilket mönster du önskar. Strö över mycket kanel, och avsluta med strösocker ovanpå.

Grädda i ugnen i nedre delen i ca 35-40 minuter.

Servera med vaniljvisp.

Receptet kommer från Wakandas Kitchen!

2 likes

Comments

comments