Glutenfri Ambrosiakaka

Posted on Mar 23, 2014

Ingredienser:

Glutenfri Ambrosiakaka

Glutenfri Ambrosiakaka

  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 75 g mjölkfritt margarin (eller smör men är då inte mjölkfri)
  • 1 dl majsmjöl
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 ekologisk citron

Glasyr:

  • 2 dl florsocker
  • 3 tsk vatten eller lag från de syltade apelsinskalen

Topping:

  • ca 30 g suckat eller hackat syltat apelsinskal

Gör såhär:

Vispa ägg och socker pösigt.

Smält margarinet och rör ner det i smeten.

Tvätta citronen och riv ner det yttersta gula skalet i smeten och pressa ner 1 1/2 msk citronsaft.

Blanda ner mjölet ordentligt och låt smeten svälla under tiden som formen (storlek mindre) smörjs och pudras med majsmjöl.

Vänd ner smeten med en slickepott och grädda i 175 grader varm ugn i ca 17 minuter.

Ta ut formen och låt den kallna helt, blanda glasyren och bred den över kakan.

Strö suckat eller syltade hackade apelsinskal över kakan.

Receptet kommer från Ambrosias glutenfria!

 

1 likes

Comments

comments