Glutenfri Alla Hjärtans Kaka

Posted on Feb 13, 2013

Ingredienser: Mandelkaka hemsidan

Mandelkaksbotten:

  • 2 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk psylliumfröskal
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl filmjölk eller yoghurt
  • 2 st ägg
  • 1/2 dl strösocker

Topping:

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång
  • Färska eller frysta hallon

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa därefter ner filmjölken.

Vispa upp äggen med sockret till ett hårt skum och vänd ned det försiktigt i smeten.

Häll över i en kakform (hjärtformad). Grädda i ugnen 35-45 minuter.

Låt kakan kallna. Förvara den i fördel i kylen flera dagar i förväg.

Vispa grädden med fröna från vaniljstången. Klicka på grädden på kakan och dekorera med hallonen.

Bjud någon du tycker riktigt mycket om att smaka denna underbara glutenfria mandelkaka!

Från: Grundreceptet kommer från boken Friendlybread

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar