Glutenfri Älggryta

Posted on Sep 10, 2013

Ingredienser: Kantareller

500 g grytbitar av älg

1 1/2 dl vatten

1 dl rödvin

1/4 dl japansk soja

1 tsk krossad svartpeppar

1 vitlöksklyfta, skalad och lätt tillplattad

timjan

1 tsk rosépeppar

enbär om du vill

1 handfull torkade kantareller/trattkantareller

3 dl crème fraiche, laktosfri om så önskas

hackad persilja att strö över

Gör såhär:

Lägg köttet i en gryta med vatten, vin, soja, peppar och vitlök. Låt koka upp. Grytan behöver inte skummas.

Smaksätt med timjan, rosépeppar och eventuellt några enbär. Låt koka 20-30 minuter.

Tillsätt den torkade svampen ungefär 15 minuter innan köttet är klart.

Tillsätt crème fraiche och blanda väl, smaka av och strö över hackad persilja.

Servera med pressad potatis.

Tips: Dutta i lite kinesisk soja för att få en finare gyllenbrun färg.

 

0 likes

Comments

comments