Glutenfri Aji, Chiliröra

Posted on Maj 17, 2013

Denna chiliröra med sin smakrika olja är fantstisk till nästan allt! Förvara i kylen och smaksätt soppor och grytor med. Gott till bröd, grillat, kyckling, lamm. Man kan använda både oljan och chilibitarna.

Ingredienser:

Glutenfri Chiliröra

Glutenfri Chiliröra

  • 10 stora torkade chilifrukter, allra godaste med chipotle som är rökta. Ibland använder jag även piripiri.
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • majsolja eller rapsolja

Gör såhär:

Koka upp chilifrukterna i en kastrull med vatten. Dra av kastrullen och låt dem stå i ca. 40 minuter.

Ta upp chilin rensa bort stjälkar och kärnor. Använd gummihandskar!

Mortla chilin eller kör den i en matberedare.

Blanda chilin, vitlöken och saltet. Blanda väl.

Lägg blandningen i en ren glasburk och häll i oljan så att chilin täcks.

Sätt på lock och förvara i kylen.

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar