Gazpacho med glutenfri avokadotoast

Ingredienser: 

Gazpacho

  • 1 gurka
  • 1 silverlök
  • 1 gul paprika
  • 4 tomater
  • 2 skivor glutenfri surdegs toast
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 tsk strösocker
  • salt och peppar
  • tabasco

Toast

Gör såhär:

Gazpacho: Skala och grovhacka gurkan och halva löken. Dela och kärna ur paprikan, skär den och tomaterna i bitar. Skär bort kanterna på brödet och smula sönder inkråmet.

Mixa grönsakerna slätt tillsammans med brödet, vinäger och olivoljan. Späd med vatten. Smaksätt med socker, salt, peppar och tabasco. Låt soppan stå kallt innan servering.

Toast: Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur köttet med en sked. Skär resten av löken i tunna klyftor. Blanda dem med avokadon, paprikan och olivoljan. Salta och peppra.

Rosta brödskivorna och toppa dem med avokadoröran. Servera med gazpachon.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos, ägg och sojaprotein.

Receptet kommer ifrån ICA!