Frågor och svar

Under Frågor och Svar har vi samlat de vanligaste frågorna om glutenintolerans, glutenfri matlagning och glutenfri bakning. Vi har hittat svar från dessa personer som de har svarat på online:

Jessica Frej och Maria Blohm står för svaren om matlagning.

Här hittar du Frågor och Svar matlagning.

Oscar Målevik är bagare och konditor och har många års erfarenhet av glutenfri bakning. Oscar har arbetat som bagare på det glutenfria bageriet Friends of Adam där han bland annat har varit med och utvecklat deras recept. Oscar är även medförfattare till den glutenfria bakboken Friendly bread. Här kan ni hitta frågor och svar som Oscar har gett när det gäller bakning.

Här hittar du Frågor och Svar bakning.

Karin Fridell är dietist på Magtarmmedicinska kliniken, Linköpings universitetssjukhus. Hon träffar alla med nydiagnostiserade celiaki i Linköping med omnejd. Karin är medförfattare till boken ”Må bra med glutenintolerans” och hon har även utfört en studie med titeln ”Patienters upplevelse och behov av stöd av dietist vid nyupptäckt celiaki”. Här kan ni hitta svar som Karin har gett på vanliga frågor om glutenintolerans.

Här hittar du Frågor och Svar Dietisten.