Under Frågor och Svar har vi samlat de vanligaste frågorna om glutenintolerans, glutenfri matlagning och glutenfri bakning. Det går även bra att ställa egna frågor direkt till våra experter.

 

Jessica Frej och Maria Blohm har hjälpt oss att svara på de vanligaste frågor som vi får när det gäller glutenfri matlagning. Det kan, speciellt som nybliven glutenintolerant, vara svårt att veta hur man gör och vad man använder istället för exempelvis vetemjöl i köket. Hur reder jag en sås och hur panerar jag exempelvis en fiskfilé?

Jessica och Maria glutenfritt

 

 

 

 

Foto: Filippa Tredal

Här hittar du Frågor och Svar matlagning.

 

Oscar Målevik är bagare och konditor och har många års erfarenhet av glutenfri bakning. Oscar har arbetat som bagare på det glutenfria bageriet Friends of Adam däe han bland annat har varit med och utvecklat deras recept. Oscar är även medförfattare till den glutenfria bakboken Friendly bread. Här svarar Oscar på vanliga frågor när det gäller bakning.

Oscar glutenfrikost

 

 

 

 

 

Här hittar du Frågor och Svar bakning.

 

Karin Fridell är glutenfrikost.se dietist. Hon arbetar som dietist på Magtarmmedicinska kliniken, Linköpings universitetssjukhus. Hon träffar alla med nydiagnostiserade celiaki i Linköping med omnejd. Karin är medförfattare till boken ”Må bra med glutenintolerans” och hon har även utfört en studie med titeln ”Patienters upplevelse och behov av stöd av dietist vid nyupptäckt celiaki”. Här svara Karin på vanliga frågor om glutenintolerans och det går även bra att maila Karin på dietist@glutenfrikost.se.

Här hittar du Frågor och Svar Dietisten.

Karin Fridell kopia kopia kopia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments