Chockladkola utan gluten och laktos

Posted on Okt 4, 2012

Inget fikabröd hemma och väntar gäster? Koka upp en kola, det går väldigt snabbt och passar utmärkt med en kopp kaffe, för det vet väl alla, att choklad och kaffe är som sanden på stranden? Här får du ett recept på en god chockladkola som varken innehåller gluten eller laktos och är en perfekt ersättare för sockerbiten. För socker är det ju inte snålat på i det här receptet.

Ingredienser:

  • 1 dl strösocker
  • 50 gram/4 msk mjölkfritt margarin
  • 1 msk honung
  • 1 msk maizena
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl ljus sirap

Gör såhär:

Rör samman ingredienserna i en liten kastrull, koka upp och vispa tills den är klumpfri.

Gör kulprovet efter 5-8 min, häll en tesked av kolasmeten i ett glas med riktigt kallt vatten, häll ur vattnet efter ca 2 min. Om kolasmeten går att forma till en kula är kolan klar.

Häll upp den på en plåt med bakplåtspapper.

Ställ kolan svalt. Skär kolan i bitar när den svalnat en kort stund. Obs! Låt den inte kallna helt, då blir det svårt att skära i bitar.

Av Malin Flink

 

 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar