Boeuf Bourguignon à la Kalle Z

Posted on Sep 27, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Boeuf Bourguignon

Glutenfri Boeuf Bourguignon

ca. 8 personer

  • 1 kg högrev
  • 300 g rimmat stekfläsk
  • 3 st gula lökar klyftade
  • 2,5 hg champinjoner
  • 1/2 flaska rödvin
  • 2 msk tomatpure
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1,5 msk smör
  • 1 1/2 msk maizena
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk krossade vitpepparkorn
  • 1 dl vitvinsvinäger

Blanda vinäger en av de klyftade lökarna och den krossade vitpepparn och låt puttra i en gryta.

Bryn köttet, pudra över maizena och tillsätt det i grytan.

Tillsätt tomatputre, vitlök, timjan och salt.

Slå i vinet så att det knappt täcker köttet. Koka i 2 timmar på svag värme.

Fräs resten av den klyftade löken och champinjoner i smör. Stek fläsket skuret i strimlor.

Lägg i lök, champinjoner och fläsk i grytan när det är 15 minuter kvar av koktiden.

Servera gärna med kokt potatis och grönsallad.

 

0 likes

Comments

comments