Blåbärcupcakes med krämig citrontopping

Posted on Okt 30, 2012
Ingredienslista Muffins (ca 12 medelstora)

  • 100 gram smör
  • 3 dl Schär C mix
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ekologiska ägg
  • saft och skal av 1 ekologisk citron
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 2 dl frysta blåbär

Ingredienslista Topping

  • 200 gram philadelphia naturell
  • 1,5-2 dl florsocker (smaka av)
  • 1/2 citrons saft

Tillvägagångsätt

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Smält smöret och ställ det åt sidan
  • Blanda dom torra ingredienserna i en plastpåse (brödpåse)
  • Vispa upp äggen lätt i en stor plastbunke
  • Häll över dom torra ingredienserna över äggen och tillsätt smöret, citronen, creme fraichen och blanda det för hand med en träslev till en jämn smet
  • Tillsätt dom frysta blåbären och rör försiktigt in dom i smeten
  • Skeda upp smeten till nästan hälften i formarna, grädda i ugnen i ca 15 minuter eller precis när dom blivit gyllenbruna
  • Toppingen gör du genom att vispa philadelphian med citronsaften och florsockret till du får den konsistensen och smaken du önskar, måtten är bara ungefär så får man dutta i lite hur man själv tycker är gott
  • Bre på toppingen med en smal slickepott eller smörkniv, toppa med färska bär
0 likes

Comments

comments

1 Comment

  1. Moa
    1 januari, 2013

    Jag bakade dessa cupcakes till nyår med lite strössel på, de blev mycket uppskattade! De är jätte goda och fräscha!

    Reply

Lämna en kommentar