Bästa Pepparkakorna

Posted on Dec 6, 2012

Ca 300 tunna pepparkakor

Ingredienser:

150g margarin
2 msk sirap
2 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 tsk nejlikor
2 tsk bikarbonat
1 dl kaffe- eller matlagningsgrädde
ca 1/2 kg Finax glutenfri mjölmix

Gör så här:

Blanda margarin, sirap och socker i en kastrull och värm tills margarinet smält. Lyft kastrullen rån värmen och tillsätt kryddorna. Töm över i en rymlig bunke och låt svalna.

Blanda bikarbonat med grädden, rör ner blandningen i bunken. Tillsätt mjölmixen. Degen ska vara ganska lös. Låt degen vila i plastfolie i kylskåp till nästa dag. Värm ugnen till 175-200°. Grädda en provkaka, tillsätt mera mix om kakan flyter ut. Kavla ut lagom stora bitar och ta ut kakor med formar. Lägg på plåtar täckta med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 min (beror på ugn).

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar