Ärtsoppa

Posted on Feb 14, 2013

Mycket mat kan det bli av ett litet paket ärtor :)!

Ingredienser: Ärtsoppa

1 kg blötlagda ärtor

3 liter vatten

4 gula lökar

2-3 tsk timjan

4 buljongtärningar

600 – 800 g rimmat gogfläsk

Ev. en liten bit ingefära

Gör såhär:

BLÖTLÄGGNING: Rensa och skölj ett paket gula ärtor (ca. 1 kg). Blötlägg dem i 3 liter vatten i minst 10 timmar, men gätna upp till 24 timmar.

Koka upp ärtorna med enbart vatten. Lägg i det rimmade bogfläsket, löken och kryddorna. Koka alltsammans. Koka i 1 – 1 1/2 timma. Tag upp köttet om det är mört innan ärtorna är mjuka.

Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och kryddor.

Skär köttet i tärningar och lägg dem i soppan.

servera med bröd och senap.

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar