Glutenfritt knäckebröd

Posted on Nov 30, 2012

Ingredienslista

  • 1 dl Jyttemjöl
  • 1 dl Provena Havremjöl rosa påse
  • 3 dl solrosfrön
  • 1 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl pumpafrön
  • 2,5 dl ljusa sesamfrön
  • 1 dl linfrön, hela
  • 2,5 dl vatten
  • 1,5 dl neutral olja (rapsolja)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk kanel

Tillvägagångsätt

  • Rör ihop alla ingredienser i en bunke och låt vila 10 minuter
  • Sätt ugnen på 150 grader varmluft
  • Bred ut smeten över en plåt med bakplåtspapper på och salta om du vill, eventuellt kan du använda 2 plåtar om du tycker det blir för tjockt lager på 1
  • Försök att få smeten ut i alla kanter så den är jämn i tjocklek överallt
  • In i mitten av ugnen ca 45 minuter

Efter ca 20 minuter kan du ta ut plåten, och nu tappade jag ordet men använda en pizzaslicer och gör ett rutmönster i storleken du önskar, ställ tillbaka plåten i ugnen och håll under uppsikt, dom bör bli gyllenbruna, ta en bit och testa, har tiden gått ut och dom är bruna men inte helt torra kan du lägga över dom på gallret och låta dom stå kvar i ugnen när värmen är avslagen så torkar dom

Lycka till!

Av Malin Flink 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar